Muskelavslappnande Injektion

Fakta

Botilinum typ A är ett naturligt renat protein som använts inom sjukvården sedan 80-talet. Då användes inte Botox för att ta bort och förhindra rynkor utan som ett läkemedel mot muskelpasm. När Botox används i kosmetiskt syfte kallas det Vistabel. Det finns flera märken som används i kosmetiskt syfte såväl som i medicinskt syfte till exempel Botox, Dysport och Vistabel.

Muskleavslappnande- så fungerar det

Botox verkar genom att blockera nervimpulser till den muskel som injicerats, vilket gör att musklerna slutar dra ihop sig. En behandling varar ca 3- 6 månader, därefter måste man behandlas igen. Efter upprepade behandlingar vänjer sig huden vid att inte veckas. Det gör att resultatet varar längre och man behöver inte behandlas lika ofta. Områden som man kan behandla med Botox kosmetiskt är rynkor och veck i pannan, linjer i inre och yttre ögonvrån, så kallade kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dessa muskler slappna av och ge en öppnare blick.

Så går en muskleavslappnandebehandling till

Man injicerar små mängder av Botox in med en mycket tunn nål i musklerna. Eftersom nålen är så tunn och det är så små mängder Botox som sprutas in är det väldigt lite obehag. Ungefär som vid ett myggbett. Man ska undvika hårda fysiska aktiviteter den första dagen såsom träning, men redan nästa dag kan du återgå. Man kan få en lätt rodnad kring det behandlade området första dagen, men för det flesta är det inte märkbart.

Biverkningar

De biverkningar som uppkommer vid behandling av bekymmersrynkan är relaterade till nålsticken, en lätt huvudvärk kan förekomma andra eller tredje dagen efter behandlingen. I en del fall kan kringliggande muskler påverkas och bli svagare, hängande ögonlock, dimsyn, yrsel men eftersom Botox försvinner ur kroppen efter en tid försvinner också denna biverkning.

Filler injektion

Olika fillers:

Restylane
Pearlane
Stylage
Essederm
Theosyal
Dermavisc
Princess

Så här fungerar det

Huden är rik på hyaluronsyra. När vi blir äldre förändras gradvis hyaluronsyrans fördelning och funktion i huden, vilket gör att karakteristiska ålderstecken som linjer och rynkor uppstår. Filler består av en hyaluronsyra som liknar kroppens egen. Den bättrar på hudens eget förråd av hyaluronsyra och ger volym som antingen mjukar upp ålderstecknen eller förstärker dina naturliga ansiktsdrag. En behandling med Filler går snabbt. Den tar vanligtvis mindre än 30 minuter. Och resultatet syns omedelbart. Fillern tillför volym och ger stöd åt hudens struktur. Filler fyller ut under huden så att linjer lyfts upp och slätas ut samt hudens utseende återställs. Behandlingsresultatet syns omedelbart och håller länge, men är inte permanent. Hållbarheten är individuell och håller för de flesta i 6 – 18 månader. Olika faktorer som t.ex. hudtyp, ålder, livsstil och behandlingsområde kan påverka hur länge resultaten syns. Du kan upprepa behandlingen så ofta du vill.

Fördelarna med fillerbehandlingar är att:

Det går snabbt – en behandling tar ca 30 minuter Det är säkert – De fillers som vi använder är alla CE-märkta Det är enkelt – Minimal återhämtningstid Det inte är permanent – du kan på så vis korrigera behandlingen senare

Biverkningar

Allergiska reaktioner eller andra biverkningar av Filler är extremt ovanliga då Essederm är en icke-animalisk syntetiskt tillverkad substans som normalt finns i kroppen. Som vid behandlingen med Botox är de flesta biverkningar relaterade till nålsticken (rodnad, svullnad). Denna rodnad och svullnad försvinner efter några timmar eller någon dag. Det händer ibland att man får små stickblåmärken som försvinner efter några dagar.

Tänk på!

Att i första hand använda en icke-permanent filler. Även om det blir dyrare i längden så är det säkrare. Att börja försiktigt. Börja med en liten mängd så kan du bygga på mer efter hand. Gör ingreppet hos en läkare, tandläkare eller sjuksköterska.